Aseara am executat, la cererea Carlei, biscuiti. Cred ca am facut reteta asta de zeci de ori pana acum :).
Ingrediente:
- 300 g faina
- 200 g unt
- 2 banane coapte
- 2 oua
- 1/2 plic de praf de copt
- 1 varf de sare
- esenta de vanilie
- optional, fulgi de ciocolata
Se amesteca untul (care trebuie sa fie moale, la temperatura camerei) cu bananele taiate rondele si un pic zdrobite cu furculita. Va recomand un prosop deasupra mizerului, pana se amesteca cele doua se face un pic de mizerie. Apoi se adauga pe rand ouale, amestecand bine dupa fiecare, la final se adauga esenta de vanilie. Se amesteca faina cu praful de copt si varful de sare, dupa care se incorporeaza treptat in aluat. Daca este nevoie, se poate pune faina suplimentar, trebuie obtinut un aluat consistent. Acum este momentul fulgilor de ciocolata, pentru cine ii doreste si pe ei. Se framanta aluatul cu tot cu ciocolata pentru a se incorpora.
Aluatul se pune apoi jumatate de ora la frigider, iar cuptorul se preincalzeste la 180 grade Celsius. Se tapeteaza o tava cu hartie de copt, iar dupa ce trece jumatatea de ora se formeaza bilute mici din aluat care se aseaza in tava. Se lasa la copt aproximativ 15-20 minute pana biscuitii devin aurii.
Din pacate, poze nu am. S-au mancat inainte sa mai apuc sa fac vreo poza.
Sunt foarte buni, pofta buna!
Cu drag,
Ramona.